Dancing with myself.

Igår bada jag bl.a  jacuzzi med Emelie, Linda och Soffe!!!
Det var skönt och kul - tinade upp ända in i själen av värmen och girlsen! :D
 
I söndags var jag på Öppna ögonen-festival med Mathilda och vi träffa även flera andra välbekanta och fina ansikten! Vackra och intressanta band spelade och jag blev glad och inspirerad.
 
Mycket gosigt som händer nu kan jag luuuugnt säga, ska dessutom iväg ut och resa nästa vecka med min fagra syster. Stockholm och förhoppningsvis Linköping också, men vill tillbaka igen så jag kan få en skymt av Carro och Hannes! Hmmm... detta kan bli intressant! FAST KUL!
 
Dessutom väntar jag på skor & tatuering med stor anspänning!!!
Och Daniel, saknar han så min skalle nästan sprängs!!!!!!!##!##!!!!#!#
 
Förutom det och att ingen vill anställa mig så är nog läget helt fantastiskt faktiskt! :D
 
 
/ är våra munnar en plog? I en skog?
JA!

Obsessions! Obsessions!

Det finns få materiella ting som jag dånar så mycket av att jag måste sitta som på tusen nålar framför Tradera med svettiga handflator och bultande hjärta och maniskt trycka på "Höj ditt maxbud" i auktionens sista, självande minuter fast jag för länge sedan passerat gränsen för vad jag först tyckte var en rimlig summa.
 
Meeen, så finns det ju faktiskt blommiga skor i märket dr.Martens på denna planeten.
Som får mitt hjärta att smälta och som fick mig att lida mig igenom hela förmiddagen.
(Huvva så självdestruktivt!)
Lyckligtvis var det jag som fick köpa dem och priset jag fick betala var ändå inte att jämföra med vad jag hade varit tvungen att betala för dem helt nya.
SÅ NU ÄR JAG GLAD och upplever den högsta glädje som jag kan få ut av materiell kärlek skull jag tro!!! :D :D
Så här ser dem ut,
Inte illa eller hur?
 
 
Nu ska jag äta mango, dricka te och vara mer glad!
Jag har insett att jag faktiskt trivs i den här årstiden som kallas hösten
och jag har fått så himla mycket fin energi av teatergruppen, middagen hos min söta mormor och fina samtal med Mathilda, mamma och pappa att jag är så himla nöjd och belåten!
 

Djur och människor

Musiktips!!!
 
Har lite sent omsider lyssnat igenom Kristian Anttilas platta "Djur och människor"
och jag är helt frälst!!
 
Riktigt drömskt, mysigt och melodiskt är det!!!
Så känner ni er på det humöret eller bara är nyfiken på hur det låter så
rekommenderar jag absolut en lyssning
- det är djupverkande balsam för såväl själen som öronen!
 

Skandalteater!

Hejhopp!
 
Idag har jag hälsat på min saknade kusin Annika och hennes fina Per och ljuvlige Alexander!
Var så himla roligt att träffa dem och catcha up! Rent ut sagt fantastiskt! :D
Fick dessutom middag, kaffe och skjuts i stormen, tack fina ni för en superhärlig eftermiddag i mitt liv! ♥
 
Och Alexander är bara så otroligt BEDÅRANDE! :D
 
 
Ser ut som om han säger "MmmmM - delightful" på den här bilden;
 
 
 
Hihi sen har jag åkt buss på mörka ställen och teatrat med Oscar och Mathilda
- min tagg typ växte sig så stor att den sprängde hela Brännan!!!!!! :D :D :D
Just löööve that feeling!

Chilla/fika

 
Godkväll!
 
Idag har varit en bra dag. Trots att den började med att jag hade världens mest ihärdiga längtan tillbaka till gymnasiet, plötsligt var det som om mystiska krafter ville slita mig ut till cykeln så att jag kunde komma fram till skolan sisådär exakt 08.35 (föralltid försenad, svettig, rödrosig och med andan i halsen) för att ha evig prestationsångest, ständigt gurglandes skolans halvljumma, fissura bryggkaffe som om det vore direkt livsuppehållande, alltid vara beredd att spy ut mina åsikter på varje lektion även fast alla slutat lyssna och hänga med mina fantastiska klasskamrater och ljuva vänner dagarna i ända liiiiite för länge varenda gång så man alltid fick småspringa till lektionerna. Diskutera med lärarna, ha bänga teateruppvärmningar, bygga pyttesmåjättepillriga scenografimodeller, skriva filosofiuppsatser i många nätter och bara kännas sig GLAD! :D
 
För ja, även fast jag är hyfsat glad nu för tiden också så äre som ett stort, saknigt, ständigt hål i mig likförbannat.... Vilket ju suger eftersom jag inte direkt kan vrida tillbaka klockan några år.
Försökte skärpa mig och sluta tänka på det iaf och när jag precis slutat sakna kom iaf Mathilda och jaga upp mig ur sängen. Vi skulle träna var det tänkt.
Såååååå vi drack lite kaffe hos mig och kika på Tradera.... sen gick vi på Second hand (Jag hitta "Flyga Drake" för ynka en tia som jag velat läsa jättelänge!! :D :D ) Och så fika vi lite muffins och kaffe där i den söta cafédelen... och sen gick vi och hämta/packa väskorna och SEN träna vi!
Skönt, för mig knutiga axel kändes som ny igen efteråt. Fina Mathilda ♥
 
Pjuuuuh. Näh, orkar inte skriva mer nu faktiskt. Nu ska jag se en av mina favoritfilmer.
Den heter "Tillsammans".
 
Sov sött! :*
 p.s; fåtöljen fick heta Solveig! d.s

Mitt senaste fynd!

Igår gick jag ju som jag tidigare förtäljde på second hand,
och tror ni inte att det första föremål mina ögon föll på när jag stegade in i rummet
tog mitt hjärta med storm!?! Jag har sökt en charmig, bekväm, inte alltför stor och inte alltför dyr fåtölj i nästan 2,5 år och nu har jag äntligen funnit den!!!! :D :D :D
 
För 60 ynka spänn blev den slitna krigaren med en fantastisk själ min,
och så här ser den ut;
 

Jag är iaf RIKTIGT nöjd och klurar nu på ett passande namn till den gosiga tingesten!
Några förslag??? ;)
 

Down on life.

Goddag gosingar!
 
Här sitter jag och myser i min lilla lägga med en kopp kaffe och en apelsin, lyssnar på såndär riktigt gosig musik och läser massa härliga bloggar! Har nämligen tagit mig i kragen och skaffat blogglovin for sure så nu har jag skapat en lista med alla fina, söta, inspirerande, vackra och brutala bloggar jag känner till så att jag inte glömmer bort någon och bara kan logga in och; VOILA; massa olika, fantastiska inlägg! :D
 
Jag har utmanat mig själv på att inte planera så mycket i veckan eftersom jag vaknat upp ur koman och insett att jag är ett galet planeringsfreak som bara blir värre och värre och värre (kan återkomma till detta fruktansvärda faktum senare!!!). Så idag ska jag alltså inte planera vad jag ska göra i en alltför stor utsträckning...
meeen 3 saker vet jag iaf att jag ska pyssla med;
 
1; Hit the gym! Mina axlar/rygg/nacke har typ dött så måste dit, skaka liv i dem och bygga upp mina stackars muskler.
2; Fara på Pingstkrykans second hand - alltid mysigt att bara spatsera runt och kika, och har jag tur kanske jag kan fynda lite!!
3; Få finbesök av Prins Daniel, blir nog ytterst angenämt!
 
Här får ni en skogsbild från förra veckan, egentligen är jag nog ett troll.
 
 
Önskar er en väldans fin dag allihop! :*

Konsten att vara kvinna

Boktips; "Konsten att vara kvinna" skriven av den fenomenala Caitlin Moran.
 
Trots att jag verkligen ansträngt mig för att inte läsa den för fort (eftersom jag redan från de första sidorna önskat att den aldrig skulle ta slut!!!!)  så är den nu officiellt utläst. Denna fantastiskt kloka, uppfriskande, smarta, intressanta, upprörande, tankeväckande, inspirerande, igenkännande, ärliga och JÄTTEROLIGA bok som jag har kommit att älska under den senaste veckan!! Den är bara så himla härlig på alla vis!!! :D
Efter att ha läst den känner jag mig upplyft, upplyst, glad och mycket klokare och stoltare över mig själv än innan jag läste den, ganska bra känslor va? ;)
 
 
Caitlin Moran bjuder på sig själv på ett underbart sätt och mixar alla de viktiga ämnena med humor på ett vis så att man både får sig en riktig tankeställare och ett skrattanfall på en och samma gång!!!
Alla kvinnor borde läsa den - och alla män! :D
Trots namnet så handlar den främst om att vara människa, och jag tror att folk av båda könen och alla åldrar kan uppskatta den.
 
SÅÅÅÅÅÅ.... LÄS DEN FÖR GUDS SKULL!!!
ALLIHOP!!! Ni kommer bli hänförda, jag lovar!
Och sen när ni läst den kan vi allihop bilda bokklubb och bara dricka te och diskutera de olika ämnena som boken tar upp och dess fantastiskhet i all evighet eftersom ämnena är så otroligt intressanta och viktiga och roliga att prata om. Så låna eller köp den direkt - jag vet att ni vill!
 
 
Åh Caitlin du fantastiska kvinna - tack för denna fantastiska bok!
 
 
 
 
 

Något jag funderat mycket på....

Något som ständigt förekommer i mitt liv nuförtiden är den otroligt ångestladdade frågan;
"Såå, vad sysslar du med nu för tiden?"
DEN ÄR ÖVERALLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Och ställs av ALLA som jag någonsin vistats inom en radie av samma typ 2 meter med samtidigt under hela mitt liv.
 
Jag drabbas alltid av en smärre panik när jag måste svara på det.
Anledningen till detta obehag är nog mest att det är en fråga jag själv ställer till mig själv varenda dag, och som jag fortfarande inte hittat ett bra svar på.
 
För, vad sysslar jag med egentligen? Är jag arbetslös? Fast jag har ju ändå i princip två och ett halvt jobb.Fast de är ju inte några heltidsanställningar direkt. Ska jag säga att jag är mitt emellan två jobb? Fast det är ju inte sant, jag är ju mitt i åtminstone 2 anställningar. Men jag har ju liksom inget 9-5 jobb som jag knotar runt på 40 timmar i veckan. Söker jag jobb? Ja, när det otroligt nog finns något ledigt som passar mina tidigare erfarenheter i lilla Skellefteå ja. Men att säga att jag söker aktivit är nog en lög, jag spenderar inte 8 timmar om dygnet sittandes framför platsbanken direkt. vad gör jag annars då? Är mig själv och fyller mitt liv av så mycket härligt jag bara kan liksom. Men kan man svara så??
 
Den där frågan är laddad med så mycket. Mest vänlig nyfikenhet antagligen, men själv tolkar jag den som att personerna som ställer den ofta laddar den med så mycket förväntningar. Alla vill höra ens plan. "Ska du jobba eller plugga?" "För något av det MÅSTE man ju göra!" " Vad ska du blliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii????"
 
Det är ganska hemskt egentligen att när man i vårt samhälle frågar "Vad sysslar du med nu för tiden?" så menar man i princip; Vad jobbar du med eller vad tänker du jobba med. Som att ens personliga värde och ens personlighet bestäms utav det yrke man valt/ska välja.HEMSKT JU!!!  Så är det ju såklart inte alltid, och det kanske finns någon som läser det här som absolut inte håller med, men enligt mina erfarenheter så känner jag att det känns vanligt.
 
Fast egentligen är ju frågan "vad sysslar du med?" otroligt öppen.
Det kanske bara är jag som lagt tusen kilo ångest i den när jag skulle tänka helt annorlunda.
Typ, vad sysslar jag med? Ja jo jag läser rätt mycket böcker nu, dricker abnorma mängder te och kaffe varje dag, drömmer mig bort till fjärran länder och platser, träffar människor jag tycker om, tränar en skvätt då och då, planerar spännande teaterprojekt, handlar, äter och bajsar mm mm.
 
Egentligen är det ju inte svårare än så.
Så nästa gång någon mellanbekant frågar "vad sysslar du med nuförtiden?"
så ska jag INTE få panik och INTE börja rabbla upp alla mina jobb/sökta jobb/drömjobb/planerade studier.
NEJ, för att vända steken till något positivt som jag inte mår dåligt av ska jag svara något av de här sätten;
 
a) Jag är livsnjutare!
b) Jag är en livskonstnär!
c) Jag bajsar mycket!
 
 
(OBS! Alla svaren levereas med ett gnistrande leende såklart!)
 
Nu äre spikat!!!!
 

Helgens äventyr;

I helgen har jag tillsammans med min kära far och syster vistats i Arjeplog!
Där gick vi på höstmarknaden, besökte en glashytta, beundrade den vackra utsikten från Galtis, körde omkring och upptäckte omgivningarna, skådade en och annan ren, käkade massa god mat, bastade och bara umgicks helt enkelt. Med andra ord; jag har haft det riktigt bra! ♥
Hoppas kunna återvända till den fina bygden i vinter om jag lyckas ta mod till mig och bemästra slalomåkandets ädla konst!!
 
 
 
Fint va!? :D
Fastän vattnet sett uppifrån berget sannerligen såg ut som frigolit!

Vykort från ingenstans /Kristian Anttila

Hallåhej!!! :D
Börjar med några blandade bilder som jag tagit med min nya vita riddare samsung galaxy 2 senaste tiden!!
JAA ni hörde rätt, Elisalot har efter 2 år med bagagnade mobiler tagit steget ut till ett annat, främmande universum. Ett universum som innehåller sådana fräsiga saker som appar, touchscreen och till och med kamera som jag ju nyss nämnde!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förutom att ha bokat tatueringstid i måndags prova jag även något nytt igår också; vattenzumba!!!
Alla pluppa upp och ner i bassängen som glada sälar och det var omöjligt att hålla takten till musiken - så jag kan helt klart kalla det en rolig träningsform! Är osäker på om träningsvärken i magtrakten beror på övningarna eller alla skratt under passet egentligen---- haha! :D
Så rekommenderar det!!
 
Idag fyllde min finafina mormor år så åt middag där och firade henne för fullt!
Ljuva härliga mormor, önskar att jag är lika fartig som henne när jag är 78 bast! ♥
 
Har även haft min teatergrupp och OHMYFUCKINGGOD jag har världens bästa jobb!!!!!!
Det är så otroligt roligt och givande och alla deltagare är inte bara sjukt trevliga utan också otroligt kreativa och har en vilja att lära sig - så jag svävade i princip hem på ett rosa moln därifrån ikväll av glädje!
 
Jag tycker även att alla tecken säger till mig "Elisa! Du ska göra ett roligt nytt teaterprojekt nununununununuunununununuunu!!" eftersom jag i princip springer på möjligheter i varje hörn och är taggad till tänderna och kliig i fingrarna på ännu mer!!
Så ah, vi får se hure blir helt enkelt! Spännande spännande!!!
 
Åh - nu ska jag dricka te, tända massa ljus, ta en snus och bara drömma mig bort
till min prins slutat jobba kvällsskift! :*
 
Varde liv!
 
 

En bortglömd bild i mitt liv!

Scenariot:
Förfest hos mig för ganska exakt en månad sen,
jag var lycklig och villig & Thildan var mystisk och eh... märklig!?!
Alma är iaf mästerfotografen till denna ULTRABÄNGA bild!
jag menar, titta bara på oss!!!!!!!!!
 
 
Den är så sjukt innerlig, lycklig och bara ful i en så lustigt konstig symbios.
Jag skrattade i typ en halvtimme efter att Alma visat den för mig! xD
 
Ljuvelliv.
 

Just think about it.

 
Ikväll har det varit jag och min mamma, en riktigt god middag, ett par koppar kaffe och en frisk promenad! ♥
Och vi har pratat igenom de flesta stora ämnen; religion, världskonflikter, islamofobi, nationalism, feminism, vegetarianism, moral etc.
Vilka innebörder det kan ha för olika människor och vår egna försiktiga eller absoluta syn på det hela.
Vilka fördomar har vi och var kommer de ifrån?
Hur kan man acceptera åsikter som är tvärtemot sina egna? Osv osv....
 
Ja herre min je - stora & svåra frågor som sagt!
Men man växer så himla mycket av att ta upp dem till ytan och vända ut och in på dem,
höra hur någon annan resonerar. Skönt att ifrågasätta saker som händer omkring en hela tiden än att bara svälja alla nyheter på tv utan någon som helst eftertanke. Skönt att lära känna sin egen åsikt i ämnet och skönt att bara filosofera! Det är så skönt att jag har en mamma som kanske inte alltid delar mina åsikter, men som alltid tycker om att diskutera. reflektera och filosofera. (Och som är lika bäng som jag ♥)

Nu spränger vi taket!

Ännu en förtrollande måndag håller på att lida mot sitt slut.
Idag tog jag en kylig skogspromenad, lyxig frukost, goosigt samtal med Emelie och sen en svettig spring så jag precis hann på bussen till Luleå! Där väntade en vacker Mathilda och tillsammans tog vi tag i saken och bokade in varsin tatueringstid / samma dag, samma tid, samma ställe!!!
Det kommer bli min första, hett efterlängtade tatuering och jag är så sjukt taggad samtidigt som jag är livrädd,
så det känns skönt att Mathilda bokstavligen kommer dela min smärta vid min sida den dagen! ♥
 
Vi hann även ta en jäkligt god kokoslatte, en lång stund på Lush och massa övrigt spring i allsköns affärer innan vi glada och uppfyllda hoppade på bussen igen. Nästa gång vi besöker Luleå så blir vi gaddade - GALET!!!!!! :D
 
 
 
Ikväll har jag brunnit av kreativitet(fler möjligheter till framtida roligheter untz untz), läst feministbok och dött av skratt + varit nära på att slå en nedvärderande köttätare med en stenhård soyabratwurst i ansiktet!!!! (om en sådan hade funnits tillhands!!!) Nejmen, fler mer kosntruktiva vegetarianska tankar ska komma här på bloggen inom kort!!
För nu ska jag till Danne och se Dexter med han och Johan, pusspuss!!! :*
 
 

RSS 2.0